Werkgever moet voldoen aan strenge veiligheidseisen

De verantwoording als werkgever ten opzichte van de werknemers wordt steeds groter. Tegenwoordig heeft de werkgever te maken met de strenge Arbo veiligheidseisen waaraan de verstrekte arbeidsmiddelen moeten voldoen!

Arbeidsinspectie pakt oorzaken ongelukken aan
De Arbeidsinspectie controleert bij bedrijven extra intensief op onveilige machines en valgevaar. Aanleiding is de Europese strategie om het aantal arbeidsongevallen in Europa met een kwart te verminderen. Hoogland-Mennens verzorgt professionele keuringen volgens de voorschiften.                         

De NEN 3140 betekent veilig werken met elektriciteit
Op het gebied van elektrische veiligheid in het kader van de ARBO wet is het de taak van de werkgever er voor te zorgen dat elektrische installaties, apparaten en toestellen veilig te gebruiken zijn conform NEN 3140 (laagspanningsinstallaties) en in EN 50110.

Hoogland-Mennens waarborgt veilige arbeidsomstandigheden in uw bedrijf met periodieke keuringen van onder andere elektrische handgereedschappen, kabelhaspels en verlengkabels, (kolom)boormachines, bandschuurmachines, afkortzaagmachines, etc. De keuringen worden uitgevoerd in onze werkplaats of op uw locatie met een geaccrediteerd keuringstoestel en het gekeurde wordt na goedkeuring voorzien van een sticker met daarop aangegeven de aanbeveling voor herkeuring. Het officiële keuringsrapport wordt per post nagezonden.

Het Arbo Informatieblad AI-17 omschrijft keuringen van Inspectie hijs-en hefmiddelen
Hoogland-Mennens beschikt over een NMI gekeurde, 30 tons trekbank voor het testen op proefbelasting en de benodigde meet- en testapparatuur voor u de keuring van hijsmiddelen. Onze keuringstechnicus verzorgt de Jaarlijkse Inspecties en -keuringen, alsmede de 4-jaarlijkse Keuringen volgens AI-17 (zie hier voor specificaties).

NEN 2484 en de NEN 2718 omschrijven verplichte keuring van klimmaterialen
Deze Nederlandse norm is een omschrijving van algemene eisen voor de veilige bedrijfsvoering voor het werken op hoogte en de veiligheidseisen die worden gesteld aan draagbaar klimmaterieel en rolsteigers.

Als Quality Dealer van Altrex verzorgt Hoogland-Mennens de inspectie, keuring en eventuele reparatie van ladders, trappen, rolsteiger,vouwsteigers, overig steigermateriaal en klimmateriaal. Altrex beschikt over een goed opgeleid (conform NEN 17024) en gespecialiseerd team van ervaren inspecteurs en keurmeesters binnen de ISO en VCA* gecertificeerde afdeling Keuring, Reparatie en Montage.